Nils Ekwall     hemsida
"en man där konsten ligger i blodet sedan flera generationer"

Vid denna målarkurs har du konstnären Nils Ekwall som din inspirerande guide.
Nils är uppväxt i en släkt som har varit konstnärligt aktiva sedan flera generationer tillbaks och den mest namnkunniga torde vara hans morfar, konstnären Nils Dardel.

Som liten satt Nils ofta och ritade och målade tillsammans med mamma och sina syskon, så yrkesvalet var ganska naturligt.

Efter skolan började Nils 1975 på Målarskolan Forum i Malmö och studerade där i tre år för Gerhard Nordström och Staffan Nihlén. Efter det ett år på Grafikskolan Forum för Bertil Lundberg. Båda skolorna uppgick så småningom i nuvarande Malmö Konsthögskola.

Nils målar förutom fantasibilder också gärna landskap och porträtt. Sedan ett par år också porträtt på beställning, både "live" och efter foto.
Nils arbetar i många tekniker både blyerts, akvarell, gouache och olja och leder sedan många år kurser i målning och teckning.
Nils har ställt ut rätt flitigt runt om i landet sedan 1977, flera gånger tillsammans med sin bror, konstnären Henry Unger.

Nils är representerad på Malmö Museum och i olika kommuner och landsting. I juni 2009 tilldelades han Ekerö Kommuns kulturstipendium.

Nu har du möjlighet att ta del av Nils erfarenheter genom att komma till Kalvudden och under några dagar inspireras av landskapet och umgänget med kollegor samtidigt som du inspireras av Nils och utvecklar dina målarkunskaper.

Kursen som är på 4dagar kostar 3500 kr inklusive helpension med boende på vandrarhemmet. Till detta kommer kostnader för konstnärsmaterial.

Genom att betala in anmälningsavgiften 500 kr har du en plats reserverad för dig. Välkommen